vlag
vlag
maatwerk en custom made art
Historisch Rotterdam

Hofplein Station

Het Hofplein Station werd gebouwd in de periode 1953 – 1956 op de plaats waar tot 1940 het karakteristieke halfronde Hofplein Station met Cafe restaurant Loos van architect J.P. Stok stond. Architect van de herbouw van het Hofpleinstation was Sybold van Ravesteyn die ook alle overige Rotterdamse stations uit de wederopbouwperiode ontwierp.

Het Stationsgebouw deed in veel opzichten denken aan een sterk vereenvoudigde versie van het Centraal Station Rotterdam, dat op dat moment  nog in aanbouw was. Zo had het Hofpleinstation ook een grote glazen  voorgevel en neonletters op het dak. Ook het grote uurwerk was in dezelfde stijl als het in 1957 gerealiseerde CSRotterdam. 

De aanleg van de Willemsspoortunnel betekende het definitieve einde van het stationsgebouw, dat eigenlijk al geen enkele toegevoegde waarde  meer had. In de zomer van 1990 werd het gesloopt. Ook het nog resterende deel van de perronbebouwing, het laatste nog overgebleven deel van het stationsgebouw uit 1908, ging tegen de vlakte.

CodeG181028_157-305

Meer weten?Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden en prijzen? Neem dan gerust contact met ons op!