vlag
vlag
maatwerk en custom made art
Historisch Rotterdam

Picasso Monument Rotterdam

Op de hoek voor Museum Boijmans Van Beuningen aan de Westersingel in Rotterdam staat Sylvette een betonnen beeld van kunstenaar Pablo Picasso. Picasso ontmoette de negentienjarige Sylvette in 1954 en maakte toen een serie tekeningen, schilderijen en installaties van haar. Een jong meisje met een klassiek uiterlijk en haren in een paardenstaart. Een echte muze! De sculptuur in Rotterdam is 7,5 meter hoog en 4,5 meter breed.

Kort na zijn ontmoeting met Sylvette kwam Picasso met de Noorse kunstenaar Carl Nesjar in contact. Hij had een nieuwe techniek bedacht om grote betonnen constructies te maken. In het beton goot hij kleine, zwarte steentjes. Door de tekening van Picasso hierin te zandstralen, kwamen de zwarte lijnen tevoorschijn.

De commissie Stadsverfraaiing wilde in 1963 al een betonnen sculptuur van Picasso aanschaffen van twintig meter hoog voor in het Kralingse Bos. De Rotterdammers waren alleen fel tegen 'zo'n plak beton in het groen'.  In 1971 kreeg de stad alsnog een Picassobeeld: het Bouwcentrum kocht Sylvette en schonk het aan de gemeente. Het grote en zware kunstwerk is in 2003 verhuisd van het Kruisplein naar de huidige locatie aan de Westersingel.

CodeG181140_7009-004

Meer weten?Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden en prijzen? Neem dan gerust contact met ons op!